Документ пройшов процедуру державної реєстрації у Міністерстві юстиції, інформує osvita.ua.

Новий порядок регламентує реалізацію права мешканців окупованих територій на освіту та організацію їх вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Він передбачає, що через такі освітні центри абітурієнти з тимчасово непідконтрольних територій зможуть пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію, отримати документ державного зразка про базову середню або повну загальну середню освіту.

Також через освітні центри відбуватиметься прийом до закладів освіти для здобуття професійної (професійно-технічної освіти), вищої або фахової передвищої освіти на конкурсних засадах та в межах встановлених квот за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (за вибором заявника).

Окрім того, Порядок передбачає, що вступники матимуть право подати до п’ять заяв на різні спеціальності через один освітній центр.

Цьогоріч освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» відкриються 7 червня і працюватимуть до 24 вересня 2021 року.