За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, така можливість передбачена для кількох категорій вступників. Записатися на додаткову сесію у травні мають право особи, які не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації і проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану. Крім того, така можливість передбачена для абітурієнтів, які брали участь в АТО та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях.

Зареєструватися у травні на додаткову сесію ЗНО зможуть також ті, хто мешкає на окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та переселилися з них.

Таке саме право мають й інші вступники, які не встигли зареєструватися на додаткову сесію в основний період. Зокрема, особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань чи слідчих ізоляторах.

Зареєструватися до 18 травня зможуть також випускники, які мають пройти державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, але з поважних причин не змогли записатися на тестування вчасно. Таких абітурієнтів реєструватимуть лише для складання ЗНО з окремих навчальних дисциплін, за якими їм мають зарахувати результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Щоб записатися для участі в додатковій сесії ЗНО, потрібно заповнити реєстраційну картку, сформовану з використанням спеціального сервісу, розміщеного на сайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА». Випускників поточного року записуватимуть централізовано в навчальних закладах. Для цього потрібно підготувати комплект документів і подати його відповідальній особі. Централізовано реєструватимуть також студентів коледжів і профтехів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Вл. інф.