Кому з міських голів-попередників прийшла ідея переварити сопла для поливу вулиць у вертикальне положення, згадувати не будемо. Як і те, скільки солярки та бензину вкрали недобросовісні комунальники, які впродовж десятиріч замість мити вулиці — імітували це, лише скроплюючи бруківку та асфальт ріденькими фонтанчиками з поливалок на колесах.

Після такого поливу автівки, які щойно помили на численних автомийках міста, за 100 метрів проїзду вулицями одразу ставали брудними. А очільники спецкомунтрансу щораз бадьоро рапортували, що місто полите.

Проте Чернівці довгі роки були чи не найбруднішим містом країни, бо замість солі його теж десятиліттями посипали сумішшю з брудного піску з дуже малим відсотком солі. Тому після кожної зими вітер носив австрійськими кварталами Чернівців піщану куряву. Крім того, пісок забивав каналізаційні стоки і мережі.

Але, схоже, комунальне окозамилювання закінчується. «Ми разом із директором департаменту житлово-комунального господарства вирішили, що вулиці потрібно перестати скроплювати водою. Їх треба ретельно мити. Поливальні автівки робитимуть це, під тиском спрямовуючи струмені вниз на дорогу, а не працюючи як пересувні міські фонтани», — заявив Роман Клічук.