У ньому взяли участь Президент Володимир Зеленський, посли країн «Великої сімки» та ЄС і голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. Вони оглянули Дзвін Пам’яті на території меморіалу в Міловому. Його установили неподалік селища, де у 1942 році розпочалося визволення України, а відкрили у День пам’яті та примирення.

Загалом в Україні планується встановити чотири дзвони: Дзвін Пам’яті на Луганщині і Дзвін Перемоги в Закарпатській області — вони мають символізувати початок і завершення визволення України у Другій світовій війні, а також Дзвін Миру в Донецьку і Дзвін Єдності в Сімферополі, які ознаменують повернення всіх наших територій.

Проект Дзвона Пам’яті розробив молодий архітектор із Дніпра Сергій Дербін.

Володимир Зеленський і закордонні гості поклали квіти до Вічного вогню та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у боях.

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасником бойових дій у часи Другої світової війни, колишнім керівником НВО «Імпульс» Андрієм Новохатнім.

Кожна війна — це час випробувань

Заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися й біля меморіалу Слави у Сєвєродонецьку.

У них взяли участь голова ОДА Сергій Гайдай, заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар, представники органів місцевої влади, військовослужбовці, вихованці «Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії», ветерани, духовенство та мешканці міста.

Сергій Гайдай провів паралелі між минулим і сучасністю: «Кожна війна — це час випробувань, жорстокості, жертв для того народу, який вона зачепила. Сучасна історіографічна доктрина України звучить як «Ніколи знову». Втім, ми не можемо забувати, що на Луганщині триває справжня війна, під час якої жертвують життям і дістають поранення українські воїни. Впевнений, що дата перемоги над агресором стане такою ж визначною в українській історії, як і 9 травня».