Про це йшлося під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Сєвєродонецьк», що відбувся у форматі ZOOM-конференції.

«Минулого року завдяки реалізації державної програми за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї» до держреєстру операторів ринку включено 1792 пасіки, що становить майже 70 відсотків від загальної кількості паспортизованих пасік в області», — зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Любов Безкоровайна.

За її словами, в 2020 році отримали державну підтримку 1005 пасічників за 46,1 тисячі бджолосімей на суму 9 мільйонів 230 тисяч гривень.

Також Любов Безкоровайна додала, що в області є п’ять суб’єктів господарювання, які займаються бджільництвом й отримали сертифікацію як органічні виробники.

Під час форуму обговорювали перспективи реалізації проекту «UB — Органічне бджільництво» на території Луганщини, обмінювалися думками щодо органічного харчування у школах та дитячих садочках у різних країнах, законодавчого регулювання та державної підтримки. Ішлося також про державний контроль та можливі ризики у сфері органічного виробництва, обігу та маркування відповідної продукції.

Захід, до якого долучилися майже 50 учасників, ініційовано Громадською спілкою «Органічна Україна» за підтримки Швейцарської конфедерації.

Луганська область.

Фото з відкритих джерел.