Сергій Шкарлет (ліворуч) вітає Володимира Бугрова з призначенням ректором КНУ імені Тараса Шевченка.

У засіданні Вченої ради під керівництвом її очільника академіка Леоніда Губерського взяли участь: міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет; народний депутат України, голова комітету Верховної ради України з питань освіти і науки Сергій Бабак; голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак; народна депутатка України, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина; голова підкомітету з питань науки та інновацій Валерій Колюх; керівниця напрямку освіти Офісу Президента України Аліса Ляліна; члени Вченої ради Університету; студенти та співробітники.

Звертаючись до присутніх, Сергій Шкарлет зауважив, що вся освітянська спільнота стежила за перебігом виборчої кампанії в КНУ імені Тараса Шевченка, яка засвідчила, що в колективі Університету немає байдужих людей; спільнота Університету сама формує той пул осіб, який поведе Університет до нових перемог. «Володимира Анатолійовича знаю років з дванадцять і можу сказати, що він — один із тих ідеологів, який вів Університет до займаних позицій у світових рейтингах. Упевнений, що Володимир Бугров поведе об’єднану команду Університету до розвитку та успіху. Тому, відповідно до пункту 12 статті 8 Закону України про центральні органи виконавчої влади, відповідно до статті 42 Закону України про вищу освіту та положення про Міністерство освіти і науки України призначити Бугрова Володимира Анатолійовича ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка терміном на 5 років з 30 квітня 2021 року до 29 квітня 2026 року як обраного за конкурсом на умовах, викладених у контракті». Наостанок свого виступу міністр вручив новообраному ректору символічне посвідчення ректора й побажав Університету нових перемог та процвітання.

У своєму вітальному слові Сергій Бабак подякував Леоніду Васильовичу Губерському та всім шевченківцям, за те, що Університет зберігає статус флагмана вищої освіти. «Упевнений, що і надалі новий ректор і нова команда робитимуть усе можливе, щоб втримати таке високе звання та збагатити Університет новими досягненнями».

Юлія Гришина висловила впевненість, що Університет разом із новим його очільником Володимиром Бугровим чекає новий виток у розвитку та звершеннях, та побажала єдності колективу як запоруки успіху. Також вона подякувала Леоніду Губерському за величезний внесок у розбудову Університету.

Руслан Гурак у вітальному слові побажав утримати та примножити надбання Університету задля розвитку та успіху всієї країни та кожного студента.

Звертаючись до урочистого зібрання, Володимир Бугров подякував колективу Університету за підтримку, закликав «до єдності та мобілізації всіх сил, адже виклики перед Університетом стоять непрості. Я вірю в те, що університетський колектив буде залишатися лідером у розбудові освіти України, Університет буде завжди єдиний у тому, що Крим — це Україна, Донбас — це Україна. І ті заклики чи оцінки, які нещодавно лунали від деяких несвідомих людей, представників молодіжного табору університетської спільноти, отримають належні оцінки як від Вченої ради, так і від Університету. Ми продемонструємо, що тримаємо курс на розвиток та розбудову української держави».

Володимир Анатолійович вручив Подяки Ректора за багаторічну сумлінну працю на благо Університету:

* академіку Леоніду Губерському,

* професору Олегові Закусилові,

* професорці Оксані Жилінській,

* професору Петру Беху,

* професору Олександру Рожку.

Володимир Бугров також представив команду проректорів, накази про призначення яких підписані від 11 травня 2021 року:

* перший проректор — Володимир Ільченко,

* проректор з науково-педагогічної роботи — Андрій Гожик,

* проректорка з наукової роботи — Ганна Толстанова,

* проректорка з міжнародного співробітництва — Ксенія Смирнова,

* проректорка зі зв’язків з громадськістю — Олена Добржанська,

* проректорка з гуманітарних питань — Інна Степанець,

* проректорка з фінансово-економічних питань — Ольга Білявська.

«Обіцяємо сумлінно й віддано працювати, адже для новоствореної команди наш Університет та наша країна — найвищі цінності. Дякую всім. Слава Університету та слава Україні!» — підсумував Володимир Бугров.

На завершення урочистого засідання голова Вченої ради Леонід Губерський привітав нового очільника КНУ імені Тараса Шевченка та подякував високим гостям, членам Вченої ради та усім учасникам.

Від себе особисто Леонід Васильович додав: «Низько вклоняюся всьому колективу Університету, всім співробітникам, викладачам, аспірантам, докторантам, студентській спільноті, які разом зі мною працювали на благо нашого університету.

Без вашої підтримки Університет не досяг би тих висот,  про які говорили сьогодні наші поважні гості. Університет — це моє життя. Я вам усім щиро дякую! Бажаю успіхів і єдності, хай щастить усім нам!».

Центр комунікацій.