Сподіваються, що це буде справжній центр науки. Для того, щоб побувати в ньому, не обов’язково їхати до Дунаївців, музей і сам зможе потрапити у всі населені пункти громади.

Створюють його завдяки підтримці уряду Швеції та Програми розвитку ООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку».

Для того, щоб побачити, як повинен працювати такий заклад, представники Дунаєвецької громади побували в столичному музеї науки Малої академії наук (на знімку). Головна мета — інтерактивні експонати мають доступно пояснювати фізичні, хімічні, біологічні та інші процеси, предмети та явища.

Співробітники київського музею готові сприяти дунаєвецьким колегам у створенні освітнього центру для дітей. А відвідання допомогло зрозуміти, як ефективно розташувати експонати, зонувати зали, щоб вони були зручними і продуктивними. У планах авторів проекту не лише створити музей-лабораторію, а й організувати у ньому майстер-класи, цікаві лекції для дітей і дорослих, навчання для педагогів і обмін досвідом із іншими громадами області.

Фото Агенції регіонального розвитку Хмельницької області.