Адже утворення нових районів потребує оновленої мережі судів. Доцільність таких процесів на Рівненщині обговорили на нараді у голови Рівненської ОДА Віталія Коваля за участю голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука.

— Наразі в області працює 18 судів загальної юрисдикції. Вони займаються цивільними та кримінальними справами. У рамках нового адміністративного устрою хочемо їх об’єднати в 4 окружних, відповідно до новоутворених районів, — повідомив Віталій Коваль. — Але, враховуючи логістику та чисельність населення, вирішили розглянути можливість створення у структурі окружного суду Рівненського району двох філій — у Здолбунові та Костополі. Останній має взяти на себе обслуговування жителів Олександрійської ТГ.

Остаточний варіант мережі окружних судів Рівненської області затверджуватимуть на рівні центральних органів влади. Але на Рівненщині сподіваються, що при цьому врахують пропозиції, які надішлють Комітету з питань правової політики Верховної Ради України, Верховному суду України та Державній судовій адміністрації України.

Рівне.