Захід було організовано під опікою Івано-Франківського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та Городенківської міської тергромади.

У змаганнях перемогли школярі з Луківського, Олієво-Королівського та Незвиського навчальних закладів. Призи командам вручала дружина Героя Небесної Сотні Сергія Дідича пані Галина, котра побажала юним туристам гартуватися, щоб стати гідними захисниками своєї Вітчизни.

«Як це гарно! Буяє весна, і зростатиме радість дітей від побаченого, пройденого, набіганого, страхувально-карабінно-командного. Світла пам’ять Сергію Дідичу в дитячих усмішках», — поділилася враженнями учасниця змагань Оленка Котляр.

Перший турнір у Михальчі відбувся 2015-го — у річницю після загибелі Сергія Дідича на Майдані. Тоді захід ініціювала районна організація ВО «Свобода». Прапор на честь турніру підняла почесна гостя — донька Героя Небесної Сотні п’ятикласниця Городенківської гімназії Іринка Дідич.

Сергій Дідич був депутатом Городенківської райради та вболівав за свій рідний край, а ще активно пропагував здоровий спосіб життя, збереження довкілля. Разом з організованим ним клубом «Золоте руно» ініціював різноманітні заходи, брав участь у міжнародних програмах.