Презентаційна продукція Рівненської АЕС, де простежується успішна історія підприємства, була представлена на окремому стенді (на знімку) та роздавалася усім охочим.

Святкове дійство, подароване творчими працівниками Палацу культури ім. Лесі Українки Рівненської АЕС та їхніми вихованцями, впродовж усього дня тішило дорослих та малечу, гостей та мешканців міста-супутника електростанції.

Цього дня за сумлінну багаторічну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток атомної енергетики України та з нагоди дня народження електростанції нагрудним знаком «За вагомий внесок у розвиток Рівненської АЕС» нагороджено головного інженера — першого заступника генерального директора Павла Ковтонюка, начальника відділу розвитку персоналу Галину Синицю, ветерана РАЕС Миколу Дуку. Тринадцять атомників підприємства нагороджено грамотами, десять — грошовими винагородами.

У своєму вітальному слові генеральний директор РАЕС Павло Павлишин (на знімку) відзначив здобутки колективу підприємства, подякувавши кожному працівнику й ветерану за неоціненний вклад у нинішнє безпечне та стабільне функціонування електростанції:

«48 років тому лише розпочиналося будівництво промислового майданчика РАЕС. Нині це — чотири потужні енергоблоки, майже 8 000 працівників, розвинена інфраструктура. Навколо найбільшого енергетичного підприємства регіону гуртується місцева громада, яка минулоріч збільшилась та, переконаний, розвиватиметься нашими спільними зусиллями. Щороку енергоблоки РАЕС виробляють приблизно 12% електроенергії в країні. Це — величезна цифра для такого невеличкого колективу та його міста-супутника. Передусім хочу подякувати нашим ветеранам: тим, хто сьогодні з нами, та тим, кого вже немає. Адже їхній шлях першопрохідців був непростим. Вірю у наш колектив, спільно з яким ми ступили на шлях будівництва п’ятого енергоблока РАЕС. Вітаю кожного атомника зі святом, бажаючи безаварійної роботи підприємству та міцного здоров’я, щастя усім нам і нашим родинам».

Вікторія ШЕЙКІНА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото Надії ТИМОФЄЄНКО.