В урочистому відкритті закладу взяв участь голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області у вступному слові зазначив, що основна мета децентралізації — надати послугу, максимально близьку до жителя громади.

«Для реалізації цього проекту держава спрямувала 2 мільйони гривень в Смизьку громаду. А з допомогою програми «U-LEAD з Європою» в приміщенні встановили комп’ютерну техніку, меблі, підключили необхідну систему електронного документообігу. Тому сьогодні ми бачимо успіх, завдячуючи синергії місцевої влади, обласної та державної. Це спільна перемога, адже центр обслуговуватиме тисячі жителів цієї та сусідніх громад», — звернувся до присутніх Віталій Коваль.

Голова Смизької ТГ Олександр Федоров зазначив, що ЦНАП допоможе більш якісно та кваліфіковано надавати послугу жителям громади. Для цього у центрі передбачено розширений перелік послуг, швидку обробку документів та видачу «результату». Окрім того, клієнти обслуговуватимуться у комфортних та сучасних умовах.

За інформацією керівниці відділення Смизького ЦНАПу Оксани Полюлюк, наразі у закладі працюють п’ять фахівців. Ще один — у віддаленому робочому місці у селі Берег. Загалом у ЦНАПі фахівці надають 130 послуг. Тут працюють сертифікований адміністратор, державний реєстратор та три спеціалісти.

Нагадаємо, з початку травня на Рівненщині стався справжній «бум» відкриття ЦНАПів. Нещодавно центр запрацював у Клевані, Бугринській, Малинській та Гощанській ТГ.

Рівненська область.