Рівненщина продовжує втримувати лідируючі темпи зростання доходів. За чотири місяці цього року область — друга в Україні за фінансовими результатами. У ці місяці регіон забезпечив надходження доходів на 22 відсотки більше, ніж на цю дату торік. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«Приріст становив майже 400 мільйонів гривень. Продовжуємо нарощувати фінансові потужності, незважаючи на пандемію. За чотири місяці Рівненщина має найвищі темпи приросту ПДФО — маємо додаткові 272 мільйони, у п’ятірці за сплатою податку за землю — плюс 36 відсотків, ніж на цю дату торік, на сьомій позиції — з податку на нерухоме майно (+57%). Загалом до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 2,2 мільярда гривень власних доходів», — відзначив Віталій Коваль.

Голова Рівненської ОДА додав, що таких результатів удалося досягти завдяки створенню рівних умов для підприємництва, детінізації бізнесу, а також тісній співпраці з контролюючими органами, Держгеокадастром та територіальними громадами.

«Чималим внеском у зростання доходів є ефективне управління природними ресурсами. У 2020 році ми провели аудит сільськогосподарських земель. У результаті — на Рівненщині збільшили кількість облікованих посівних площ на 28 тисяч гектарів, що дало змогу наростити податкові надходження зі сплати земельного податку та ПДФО», — додав Віталій Коваль.