Віталій Коваль у мисливському господарстві «Поліське».

Так, однією з програм успішно скористалося мисливське господарство «Поліське», що на Костопільщині.

«Спочатку ми придбали 46 голів племінної абердин-ангуської м’ясної породи, після чого отримали майже півмільйона гривень компенсації від держави. У подальшому плануємо нарощувати кількість ВРХ», — розповідає керівник мисливського господарства «Поліське» Микола Каращук.

Стимулом для цього стало і те, що за належне утримання тварин Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства присвоїло підприємству важливий статус племінного репродуктора з розведення абердин-ангуської м’ясної породи.

— Ще в січні цього року я звернувся до профільного міністра про підтримку агропромислового комплексу в галузі тваринництва. Усі пропозиції були враховані. Зокрема, про збільшення з 30 до 50 відсотків розміру часткового відшкодування вартості будівництва і реконструкції тваринницьких об’єктів; бюджетної дотації фермерським господарствам за утримання корів м’ясного напряму, — розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який побував у мисливському господарстві «Поліське» та із захватом ознайомився з ним.

Рівне.

Фото автора.