Депутати навели чимало аргументів, які доводять, що ці нововведення додають людям тільки проблем. Серед таких —  збирання документів для подання на субсидії, стояння в чергах, що збільшує ризик інфікування коронавірусом. Претенденти на отримання субсидій (а це зазвичай люди бідні) мусять подавати декларації про зароблене чи накоплене за життя (навіть відкладену копійку на поховання).

Та головне, що обурило депутатів, — це «рішення уряду ліквідувати комісії органів місцевого самоврядування щодо призначення субсидій. Ці комісії розглядали різні життєві ситуації претендентів на субсидії, винятки з правил та особливості кожної родини. Майже 40 відсотків субсидій було призначено саме цими комісіями. Їх ліквідація призведе до втрати права на отримання допомоги від держави значної кількості українців», — все це виклали у Зверненні до Президента, Верховної Ради, Кабміну.

У Зверненні депутати просять «скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій; переоформити всім субсидіантам належні їм субсидії на новий термін в автоматичному режимі; відмовитися від подачі декларацій субсидіантами, натомість здійснювати призначення субсидій, використовуючи бази даних органів державної влади, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби; повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні періоди  2016—2018 років; внести на розгляд Верховної Ради проект змін до Закону «Про Державний бюджет на 2021 рік» з метою фінансування програми субсидій в Україні».

Це Звернення дубенські депутати надіслали у відповідні Київські офіси, а самі чекають, як на нього відреагують вищі посадовці. Дубенська громада, звичайно ж, дуже зацікавлена у позитивній реакції влади.