На знімку: школа у Горішніх Шерівцях, вигляд з дрона.

Як заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, десятки років у цьому закладі була критична ситуація з місцями — при потребі у понад 320, їх було лише 250.

«Діти були змушені навчатися у дві зміни. Нині реконструкцію завершено, тож комфортними умовами для навчання забезпечено 500 учнів. Завдяки оновленню у школі з’явилась актова та велика спортивна зали, нові біологічний, хімічний та фізичний кабінети, сучасна їдальня на 200 місць. Також на території закладу облаштовані спортивні майданчики та футбольне поле», — розповів Олексій Чернишов.

Загалом у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року планується звести, реконструювати або відремонтувати 95 шкіл в Україні.

Щоправда, не все пов’язане з будівництвом навчальних закладів на Буковині, таке ж райдужне. Наприклад, влада і досі не розрахувалася з працівниками ТОВ «Надія», які зробили масштабну реконструкцію з добудовою школи у селі Кам’янка Глибоцького району. Людям винні більш як 10 мільйонів гривень уже понад рік.

Фото надано автором.