Минулого року область постраждала від масштабних пожеж. Тож небайдужі львів’яни зобов’язалися допомогти у відновленні зелених шат і започаткували акцію озеленення «Львівський гай» у рамках міжрегіональної ініціативи «Змінимо країну разом».

Саджанці, турботливо вирощені на Галичині, 2020 року висадили поблизу Сєвєродонецька. Цьогоріч волонтерський десант на чолі з громадським діячем, депутатом Львівської облради Олександром Ганущином доправив на схід наступну партію.

«Деревця дуже стійкі й адаптивні до різних природних умов. У Криму вони утворюють світлі ліси на схилах на висоті 800—1000 метрів. Чому веземо саме сосну кримську? Бо тема повернення Криму для нас така сама важлива, як і визволення від російських окупантів земель Донеччини та Луганщини!» — наголосив Олександр Ганущин.

Завдяки дружній та злагодженій роботі місцевих жителів, волонтерів та військових саджанці висадили за рекордні 55 хвилин. Тож за кілька років тут зеленітиме молодий лісок, який має прикрасити чудову природу краю.