Сьогодні область перша в Україні за сплатою ПДФО, друга — за надходженнями до місцевих бюджетів, на третину зросла плата за землю, на 57 відсотків — сплата податку на нерухоме майно. А за чотири місяці 2021-го область дала приріст на 400 мільйонів гривень порівняно з минулим роком.

Як за два роки Рівненщині вдалося вийти з аутсайдерів в лідери та очолити рейтинги фінансово найкращих областей України, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (на знімку) під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля».

— Коли я у 2019 році приступив до виконання обов’язків, розпочали із детінізації. Проведений торік аудит землі на території кожної громади дав можливість виявити нові фінансові резерви. Результати аудиту — 28 тисяч гектарів землі повернуто в офіційний обіг і передано громадам у «біле» користування. Завдяки цим гектарам — додаткові 140 тисяч тонн зерна. Ми створили інвентаризаційну карту у кожній із громад. Проінспектували землі за допомогою квадрокоптера та визначили потенційні території. Вдалося скомпонувати використання земель в один масив. Наприклад, у Головинській громаді така площа становила 50 гектарів. Право на оренду землі виставили на аукціон і отримали 167 тисяч гривень на рік додаткових коштів, — зазначив Віталій Коваль.

Фото ПС Рівненської ОДА.