Заходи щодо пропаганди відповідальної поведінки учасників дорожнього руху, формування культури безпеки на дорогах, а також запобігання дорожньо-транспортним пригодам і загибелі людей проводили в області в рамках спільного Тижня безпеки дорожнього руху співробітники ДСНС і Національної поліції (на знімку).

Зокрема, відбулася спільна акція рятувальників і патрульних — одночасне тренування водіїв спецтранспорту та перевірка реакції на рух спеціальних авто. Екіпажі патрульної поліції та служби безпеки дорожнього руху ДСНС супроводжували пожежно-рятувальні автомобілі з увімкненою звуковою та світловою сигналізацією. Як з’ясувалося під час рейду, більшість водіїв і пішоходів виявляють повагу до спецтранспорту, що поспішає на виклик, проте кілька порушників проігнорували сирени. До них працівники патрульної поліції вжили відповідні заходи реагування.

Акції провели в усіх пожежно-рятувальних підрозділах Служби порятунку Кіровоградщини.

Акція «Не перешкоджай! Я рятую твоє життя!» має на меті донести до свідомості водіїв та пішоходів, що кожному, хто часом нарікає на тривалий час прибуття служб екстреного реагування, слід замислитись над тим, які перепони доводиться їм долати. Водії екстрених служб мають виявляти найвищий ступінь вправності, щоб уникнути ДТП та якнайшвидше прибути на місце надзвичайної події чи до тяжко-хворого.

Фото ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.