На знімку: аварійний міст між селами Поляна і Монастирець.

Раніше об’єкт перебував на балансі Монастирецької сільради, тепер — Комарнівської міськради. Міст почали відновлювати за кошти держбюджету, але фінансування несподівано припинили, а рахунки сільради на тривалий час заблокували будівельники, які вимагали виплат за виконані роботи.

Нещодавно злощасний міст оглянули депутати Львівської облради, які вимагають провести на території Комарнівської громади засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій і розв’язати цю проблему. Жителі сіл ходять до школи, медпункту, магазину старим дерев’яним настилом, який з кожним роком стає дедалі небезпечнішим.

«Це не борги облради, це борги держави. Міст у 2008 році, відповідно до постанови уряду, почали будувати за кошти держбюджету. Та не завершили. Громадам треба допомогти. Необхідно погасити борг і встановити над річкою тимчасову інженерну споруду, щоб люди мали безпечну переправу», — прокоментував ситуацію заступник голови постійної комісії з питань інженерно-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської облради Тарас Чолій.

Як вважає перший заступник міського голови Комарнівської міськради Роман Павлишин, це проблема не двох сіл, а цілої громади. У грудні 2020-го утворилася Комарнівська громада, тому аварійний міст і боргові зобов’язання Монастирецької сільради перейшли до неї на баланс. Самостійно розв’язати цю проблему в Комарно не можуть, бо громада дотаційна.

Облрада пропонує борги перед будівельниками покрити за рахунок обласного бюджету. Для цього у рамках програми розвитку мережі автодоріг передбачено 2 млн грн. Ще 230 тис. грн сплатить Комарнівська громада. А далі, як вважає депутат облради Катерина Кеньо, щоб не трапилося біди, необхідно негайно виділити кошти з резервного фонду.

Фото прес-служби облради.