Про це йшлося на нараді в Сєвєродонецьку, яку провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Захід відбувся за участю керівників департаментів фінансів, соціального захисту населення, обласного центру соціальних служб, голів райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, керівників військово-цивільних адміністрацій. До обговорення долучився начальник відділу аналізу та планування Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області Андрій Наконєчний.

Минулоріч область отримала відповідну субвенцію в сумі 17 млн 802 тис. гривень на придбання житла дітям-сиротам і особам з їх числа.

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська повідомила, що кошти минулорічної дотації було розподілено між бюджетами міст, районів та територіальних громад на виплату грошової компенсації для придбання житла 44 особам відповідно до дати взяття на квартирний облік згідно з регіональним списком.

Чиновниця з’ясувала причини неосвоєння грошової компенсації та доручила відповідальним особам забезпечити виконання роботи з цього напряму найближчим часом.

Керівникам органів влади на місцях доручено до 1 липня завершити роботу з придбання житла дітям-сиротам за кошти, виділені минулоріч.

Також повідомлено, що цього року вперше в держбюджеті передбачено субвенцію в розмірі 274 млн гривень місцевим бюджетам на створення притулків, денних центрів, мобільних бригад, консультативних служб для надання допомоги постраждалим від насильства. Тож керівникам місцевих органів влади слід підготувати заявки для отримання субвенції.