Як повідомив координатор кампанії вакцинації Валеріу Георгіца румунському інтернет-виданню Gandul, у країні пройде справжній марафон з імунізації підлітків від 16 до 18 років.

Зараз їх приймають у центрах вакцинації лише після 14 годин, а останній день травня та перший червня будуть у їхньому повному розпорядженні. Але підлітки мають приходити на імунізацію в супроводі батьків або особи, яка заміняє їх на законних підставах. «Ми хочемо відзначити цим благородним жестом Міжнародний день захисту дітей, що дасть змогу посилити безпеку школярів, у яких попереду — складні іспити», — прокоментував Георгіца.

Він також додав, що для цілковитого охоплення населення вакцинацією в країні буде збільшено кількість мобільних команд, які в рамках ініціативи «Місто вакцинує село», два дні на тиждень виїжджатимуть з міських лікарень в довколишні села та робитимуть щеплення людям, які з різних причин не можуть приїхати в обласну чи районну лікарні. Уже є домовленість, що місцева влада виділить найзручніше місце в населеному пункті, де лікарі створять у наметі імпровізований центр і вакцинуватимуть усіх бажаючих.

На думку координатора кампанії, це прискорить процес захисту всього населення країни від коронавірусу. Він додав, що з початку пандемії в Румунії від COVID-19 померло більш як 29 880 осіб. І закликав підлітків, їхніх батьків, а також жителів села не ігнорувати умови, що для них створюють, для безплатної імунізації.