1 червня абітурієнти складатимуть українську мову та літературу, а тестування з хімії, іноземних мов і математики вже відбулося.

Зовнішнє оцінювання стало випробуванням не тільки для абітурієнтів. Своєрідний екзамен на готовність до роботи в умовах карантину складали і представники влади та освітяни, залучені до його організації. У підготовці і проведенні тестування брали участь працівники головного управління Держ-продспоживслужби в області, правоохоронні органи та представники ДСНС. Загалом на Хмельниччині в цьому процесі буде задіяно понад дві з половиною тисячі працівників різних служб та відомств.

Під час тестування з усіх предметів в області працюватимуть 53 пункти ЗНО у десяти округах. Для участі в незалежному оцінюванні зареєструвалося 12,3 тисячі охочих.
До початку іспитів були провакциновані всі вчителі, які беруть участь у цьому процесі.

ЗНО з хімії стало своєрідним тестом на готовність усієї системи, адже цей етап зібрав не таку вже й велику кількість учасників. Загалом було зареєстровано 402 абітурієнти. А на пункти оцінювання, облаштовані в Хмельницькому інституті Міжрегіональної академії управління персоналом та Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії, прибуло 330 учасників ЗНО.
Хімію для тестування найчастіше обирали ті, хто хоче вступити до медичних вишів. Майже всі, з ким вдалося поспілкуватися, розповідали, що готувалися дуже ретельно й відвідували додаткові заняття з репетиторами. Знайти таких, хто розраховував би просто на удачу, не вдалося.

Окрім традиційної перевірки документів, під час реєстрації при вході всім вимірювали температуру. Аудиторії попередньо вимили та провітрили. Для всіх учасників наперед були визначені класи і місця, де кожен мав сидіти. Крім абітурієнтів, у класах перебували по двоє інструкторів, котрі стежили за дотриманням визначеного порядку.

Під час тестування в гуманітарно-педагогічній академії оголосили технічну перерву, під час якої відбулася перевірка з металошукачем. Кожного з учнів попередили: якщо знайдуть електронні ґаджети, його роботу анулюють. Однак таких інцидентів не трапилося.

На тестування з хімії відвели дві з половиною години. Для багатьох часу було достатньо, щоб впоратися з ним, однак дехто закінчив роботу впритул до завершення відведеного терміну. Хоча тести і не були надскладними, проте давалося взнаки хвилювання та нервове напруження, котре заважало зосередитись. Уже після виходу з аудиторії дехто з молодих людей розповідав, що припустився прикрих помилок.

Вступники, які не змогли потрапити на ЗНО з поважних причин, матимуть змогу скласти тестування під час додаткової сесії. Зокрема, цим правом зможуть скористатись абітурієнти, які хворіли. Підуть назустріч і тим, кого в дорозі підвів транспорт. У всіх цих випадках потрібно буде надати довідку, яка дасть змогу взяти участь у додатковій сесії на базі обласного Інституту післядипломної освіти.