Як зазначають албанські ЗМІ, два дні поспіль без смертей - не спостерігалося вже 250 днів з початку пандемії. Кількість тих, хто видужав після COVID-19, перевищило число тих, що заразилися. Так, у четвер лікарі обстежили 3 137 людей і коронавірус виявили тільки в 20. Це дало підставу технічному комітету експертів прийняти обнадійливе для албанців рішення: рекомендувати уряду полегшити обмежувальні заходи. Але робити це поступово й з великими пересторогами.

З 1 червня обов'язкове носіння масок на вулицях скасовується, але діятиме стосовно тим, хто працює, вчиться чи просто перебуває в закритих приміщеннях або громадському транспорті. На одну годину скоротиться комендантська година. Замість 23 годин вона почнеться рівно опівночі й діятиме до 6 ранку. Тому власникам нічних закладів веліли поки що не знімати замки з їхніх дверей. У силі залишилося й колишнє обмеження за кількістю тих, хто перебуває у театрах, кінотеатрах і в залах ресторанів. Вони повинні приймати не більше половини своєї місткості. А на будь-які масові заходи дозволено допускати не більше 50 людей. Музикантам у ресторанах дозволили розважати відвідувачів до 22.00.

Влада попередила, що перевірки щодо дотриманням обмежень, що залишилися, посилять. І зажадала цього і від муніципалітетів приморських міст, куди вже почали приїжджати відпочивальники не тільки з різних регіонів країни, а й з-за кордону.