На знімку: Молитовний сніданок об’єднує. Серед учасників заходу — народні депутати.

Захід, що став платформою для об’єднання людей різних політичних і релігійних поглядів, присвятили 30-річчю Незалежності.

В Івано-Франківську відбувся ІІ Молитовний сніданок Прикарпаття. Голова організаційного комітету цього дійства Олег Шеремета разом із народною депутаткою Оксаною Савчук та великою командою об’єднали на цій платформі представників духовенства й політиків, підприємців та громадських діячів, науковців та діячів культури. Загалом понад двісті гостей із різних куточків нашої країни та зарубіжжя. Також у заході взяли участь народні депутати Олена Вінтоняк, Вадим Івченко, Олександр Матусевич, Василь Мокан, Едуард Прощук, Ярослав Юрчишин та Ігор Фріс.

«Разом молилися за військовослужбовців і перемогу, за сім’ї загиблих у війні та повернення земель і мир, — зазначає Оксана Савчук. — Об’єднала молитва за державу та її лідерів, за духовність у Верховній Раді та ЗМІ, в судочинстві. За здоров’я та захист життя, за медиків, за осіб із особливими потребами, за сім’ї та дітей. За прощення гріхів, благословення для Прикарпаття та України».

Відкрив Молитовний сніданок в Університеті Короля Данила Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Велелюдний захід присвятили 30-річчю Незалежності. Учасники дійства наголошували, що омріяна віками державність далася нелегко. Важливо, яким шляхом ми розвиватимемо нашу країну.

«Проведення спільних молитовних сніданків сприяє розвитку духовних цінностей і моральних засад у суспільстві, популяризує одвічну християнську значущість, — зазначив керівник апарату ОДА Віталій Соловей. — Радію з того, що на Прикарпатті вже вдруге відбувся захід, який духовно об’єднав політиків, держслужбовців, бізнесменів задля побудови сильної та процвітаючої Української держави».

Перший Молитовний сніданок Прикарпаття відбувся на початку 2019 року. Тоді його також організували Олег Шеремета та Оксана Савчук. А загалом таку традицію в нашій державі практикують на найвищому рівні вже десять років, за прикладом багатьох демократичних країн. Національні молитовні сніданки проходять під патронатом глави парламенту за участю керівництва держави, політиків, урядовців, дипломатів, духовенства, представників бізнесу.

Івано-Франківська область.

Фото надано Олегом Шереметою.