Також він розповів, коли резонансні законопроекти розглянуть народні депутати.

Нульове декларування. Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики ще готує низку законопроектів з цього приводу. І як тільки визначиться стосовно їхньої підтримки, документи одразу будуть винесені у сесійну залу, повідомив Голова Верховної Ради.

Законопроект про деолігархізацію. Документ з’явиться на парламентському сайті, тільки-но Офіс Президента передасть його на розгляд народних депутатів, повідомив Дмитро Разумков. А на запитання стосовно кола осіб, які мають «групи впливу», Голова Верховної Ради повідомив: «Весь парламент має бути групою впливу. Але бенефіціаром рішень парламенту мають бути громадяни». Крім того, Дмитро Разумков нагадав про світову, зокрема американську, практику підтримки бізнесу. «У багатьох країнах лобізм — це нормальна практика, яку запровадили багато років тому. І вона демонструє прозорість, якщо ми говоримо про США. В Україні такого немає. В Україні є «лобізм в лапках», і, на жаль, дуже часто несе за собою корупційну складову», — зазначив він і додав, що закони мають працювати для всіх однаково.

Легалізація канабісу. Голова Верховної Ради не повністю підтримує легалізацію канабісу з різних причин. «На жаль, є приклади, коли він може використовуватися не лише для медичних потреб», — пояснив Дмитро Разумков.

Білорусь. До оцінки останніх подій в цій країні треба підходити виключно з інтересів нашої держави, переконаний Голова Верховної Ради і зазначив, що ситуація не проста в плані — економічному, політичному і безпековому. Отже, за його словами, і позиції парламентських сил будуть різні.

Вл. інф.