Без даху над головою залишилось подружжя та семеро їх дітей, найменшій із яких 1 рік і 3 місяці. Свиридюки поки що знайшли прихисток у хаті брата Віктора Тараса, який зараз за контрактом в АТО на Луганщині.

Ми тоді помістили номери карток, на які погорільцям небайдужі до чужої біди люди могли б перераховувати свої благодійні внески. Повторюємо їх і зараз: Ощадбанк 5167 8032 1782 3066, ПриватБанк 4149 4991 5394 8011 (Віктор Свиридюк).

У перші дні після пожежі Віктор Свиридюк дуже переживав за сім’ю, в якої, крім любові один до одного, вогонь забрав усе. Але знайшлися добрі люди, які допомогли, підтримують погорільця в його намаганні справитись з проблемами, що створила для них пожежа. Так, першим відгукнувся староста Леонід Прокопчук — оплатив погорільцям власним коштом послуги з відновлення документів, шукає для них спонсорів. Приїхав до погорільців не з порожніми руками — грошовою допомогою на будматеріали — і народний депутат України Віктор М’ялик, хоча й він обраний від іншого округу.

— Віктор М’ялик цікавиться нашою проблемою і зараз, — розповідає багатодітний батько Віктор Свиридюк. — Припускаю, що саме він попросив допомогти нашій сім’ї будматеріалами Анатолія Бойчука — пресвітера Української церкви віри євангельської із міста Березне. Частину з них закупив сам.

Колишній кіборг дуже вдячний людям, які йому допомагали, особливо голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю, який пройнявся його проблемою і допомагає тихо, але дієво. Він узяв під особистий контроль процес відновлення житла з нуля для сім’ї багатодітного кіборга.

— Це за його сприяння архітектори Березнівської громади розробили проект нового будинку для нас, — каже Віктор Свиридюк. — Віталій Коваль цікавиться ходом справ на будові. Я розповів йому, що вже залили фундамент (на знімку), що мені в цьому дуже допомагали молоді чоловіки з мого села Тарас Кравчук, Олександр Сорока, Дмитро Сорока, В’ячеслав Попач, а також отець Данило, за що я їм щиро вдячний, як і місцевим підприємцям Валерію Попачу, Віктору Бричці, Олександру Усачу, підприємцю з Яцькович Сергію Гурінчуку.

Віктор Свиридюк з розумінням ставиться до того, що на картки «капає» дуже мало коштів: мовляв, нині багатьом економічно сутужно. Не наполягає, а просить про допомогу. Бо літо швидко мине і діти опиняться на вулиці. Зізнався, що мусить брати кредит на будівництво. Чекає бригаду будівельників з Березного, які почнуть мурувати стіни.

Фото  надано старостою.