Як розповідає керівник господарства Андрій Брензович, загальна сума компенсацій від держави за два роки становить 4 мільйони 318 тисяч гривень.

«На підприємстві є два великих приміщення, де розміщується поголів’я ВРХ. Загалом ми маємо 700 голів, в тому числі 370 корів. У 2019-2020 роках ми отримали значну підтримку від держави — понад 4 мільйони гривень. Щиро дякую за постійну підтримку та зворотній зв’язок облдержадміністрації. Всі компенсації за програмами ми отримуємо саме завдяки роз’ясненню та постійній допомозі», — зазначив Андрій Брензович.

У минулому році підприємство отримало статус племінного господарства, яке розводить велику рогату худобу української чорно-рябої молочної породи.

«Агрохолдинг Зоря» — соціально-відповідальний бізнес. Вони не лише забезпечують стабільну зарплату і робочі місця для місцевого населення, а й сплачують податки в громаду. Приємно, що ферма розвивається. У планах запуск насіннєвого заводу. Вже сьогодні закладені поля з насіннєвими культурами, будується сучасний елеватор», — каже голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який побував у фермерському господарстві (на знімку).

Варто додати, що на Рівненщині забезпечується повний цикл виробництва справжньої якісної молочної продукції. Спочатку все молоко ферми йде на Дубенський молочний завод. Після чого експортується вже готова продукція — сири, масло, сметана. А це вже додаткові кошти не лише в місцеві, а й обласний і державний бюджети.

Фото автора.