Про це у Твітері повідомив посол Ірану в Україні Манучехр Мораді.

Варто зазначити, що Україна та інші країни, громадяни яких загинули у тій катастрофі, звинувачують Іран у непрозорості розслідування та відсутності конструктивного діалогу у справі розслідування авіакатастрофи. МЗС України навіть погрожувало іранським посадовцям міжнародним судом ООН через те, що ті місяцями не передавали на дослідження «чорні скриньки» збитого «Боїнга». За увесь минулий рік вдалося провести лише два раунди переговорів з приводу аварії, й ті відбулися за зачиненими дверима. Тим часом родини загиблих чекають справедливості й компенсацій.

17 березня цього року Іран представив остаточний звіт щодо розслідування катастрофи літака. У документі йдеться, що лайнер знищили через помилку оператора протиповітряної оборони, який визначив його як «ворожу ціль». Проте і в офіційного Києва, й у міжнародної спільноти залишилися серйозні підозри щодо ретельності та достовірності іранського розслідування.

Нагадаємо, пасажирський літак авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранська влада визнала, що літак помилково збили військові.