За добу вакцинували від коронавірусу 18 884 особи, загалом щеплено 1 047 896, а повністю імунізовано (одержали дві дози) 
129 482 особи.

У профільному відомстві пояснили: повністю імунізованою від COVID-19 людина вважається через два тижні після отримання другої дози вакцини.

«Якщо ви вакцинувалися тільки однією дозою чи з моменту другого щеплення ще не минуло два тижні — ви не вважаєтеся повністю імунізованим і ще немає ефективного захисту від хвороби», — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що якщо вакцинована людина приймає ліки, що пригнічують імунітет, вона може бути не повністю захищена від коронавірусу.

МОЗ попереджає: навіть після імунопрофілактики необхідно дотримуватися протиепідемічних вимог.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала вакцину СoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech для екстреного використання. Про це повідомляє прес-служба ВООЗ.

«Вакцину Sinovac-CoronaVac внесено до переліку ВООЗ для екстреного використання після того, як її було визнано безпечною, ефективною і з гарантованою якістю після двох доз інактивованої вакцини», — заявив на брифінгу очільник організації Тедрос Аданом Гебреісус.

Нагадаємо, Україна вже одержала 1,7 мільйона доз китайської вакцини. Зокрема, 26 травня поставлено четверту партію з 500 тисяч доз. Нині нею роблять щеплення в центрах масової вакцинації в Києві, Львові, Одесі й Тернополі.