Приміром, Росспоживнагляд на території РФ та в окупованому Криму заблокував інформаційний ресурс Kherson.net.ua, чиї повідомлення читають переважно мешканці Херсонщини — аж ніяк не росіяни. Для його скромних журналістів така несподівана увага «московських бояр» до їх роботи виявилася ще тим сюрпризом.

«Наш ресурс ніколи не орієнтувався на РФ, хоча новини про події в окупованому Криму часом оприлюднюємо. Адже кримці — наші сусіди, і херсонці хочуть знати про їхнє життя більше. Та ось на Фейсбуці знайшли допис мешканки Євпаторії, котра цікавилася нашою тематикою і нарікала, що не може отримати доступу до сайту. Почали з’ясовувати причину, і в російському держреєстрі виявили Kherson.net.ua у переліку заборонених. Мовляв, якусь «протизаконну» інформацію розповсюджуємо, — дивується головний редактор інтернет-ресурсу Валерія Самборська. — Спершу гадали, що «під репресії» потрапили за коротку замітку про спалення на центральній площі Херсона опудала Володимира Путіна. Ба ні: в РФ нас заборонили ще до того».

Тепер херсонці жартують: незабаром у Росії блокуватимуть навіть кулінарні сайти чи форуми для любителів тварин сусідньої держави. Чисто для профілактики: а раптом хтось додумається намалювати під хвостом свинки портрет великого та грізного ПУ чи запропонує оригінальний «бандерівський» салат у наших кольорах. Ні, профілактика — то святе!