Україна — Кіпр. 4:0. Голи: Ярмоленко, 37 (п), 65, Зінченко, 45+2 (п), Яремчук, 59.

Україна: Пятов, Соболь, Забарний, Кривцов, Матвієнко (Караваєв, 61), Макаренко (Степаненко, 46), Малиновський (Судаков, 67), Зінченко, Ярмоленко (Шапаренко, 70), Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 67). Тренер — Андрій Шевченко.

Кіпр: Панайї, Каро, Сотеріу, Іоанну, Артиматас (Гогич, 78), Кир’яку (Захаріу, 69), Панайоту, Авраам (Кусулос,46), Піттас (Лоїзу, 85), Іліа (Христофі, 46), Папуліс (Кастанос, 61). Тренер — Нікос Костеноглу.

Вилучено Панойоту, 36.

Рефері — Віталій Спасіонніков (Латвія).

Харків. ОСК «Металіст». 20 000 глядачів. 20 градусів.

Це була, можна сказати, генеральна репетиція нашої команди перед стартом на Євро-2020. Її можна вважати і вдалою, і корисною. Дублем відзначився Ярмоленко (на знімку), тепер на його рахунку 40 забитих м’ячів за збірну. Більше тільки у нинішнього наставника Андрія Шевченка — 48 влучень.

Тепер про сам поєдинок з кіпріотами. Протягом першого тайму господарі мали велику перевагу, створили чимало моментів, але знову кульгала реалізація. Один лише Яремчук мав забивати тричі.

І лише перед перервою нашим вдалося відзначитися двічі. Й обидва рази — з пенальті. У першому випадку було ще й вилучення. Зубков вийшов один на один з воротарем, і його штовхнув у спину Панайоту. Арбітр без вагань показав порушнику червону картку і вказав на одинадцятиметрову позначку!

Пенальті упевнено реалізував невтомний Ярмоленко. Він потужно відправив м’яч у протилежний кут від того, в який стрибнув вартовий воріт.

Ще один 11-метровий арбітр призначив, коли Ярмоленко в карному майданчику намагався віддати передачу і змусив оборонця зіграти рукою. Зінченко без проблем переграв воротаря Панайї.

Після відпочинку на полі з’явилися Степаненко і Марлос. Останній відсвяткував свій день народження ідеальним прострілом вздовж воріт кіпріотів. І Яремчук нарешті забив — влучив зблизька в порожні ворота.

На цьому господарі не зупинилися, і це принесло їм черговий успіх. Знову відзначився Ярмоленко, який отримав м’яч на лінії карного майданчика і пробив — рикошет, і м’яч влетів у ворота збірної Кіпру.

Андрій Шевченко:

«Задоволений результатом, хлопці набувають кращого вигляду. Ми прибрали навантаження, тому з’явилася свіжість, хороше переміщення, дуже осмислені атаки були. Знову потрібно дотискати реалізацію, тому що на Євро стільки моментів створювати не будемо. Ми повинні підвищити нашу реалізацію.

Для мене найголовніше було бачити рух, він був непоганий. Видно, що хлопці виходять із цієї фази. Тепер летимо до Румунії, там таких навантажень уже не буде, попрацюємо над стандартними положеннями, розроблятимемо інструкції до кожного матчу».

У збірної України попереду етап підготовки у Бухаресті, де під час Євро буде її табір. І вона в столиці Румунії зіграє два поєдинки групового етапу зі збірними Північної Македонії (17 червня, початок о 16:00, час київський) та Австрії (21 червня, 19:00).

Але почнуть українці чемпіонат, як відомо, 13 червня в Амстердамі зустріччю з командою Нідерландів (22:00).

Фото Павла КУБАНОВА.