Військові вирішили подарувати справжнє свято дітлахам та їхнім батькам — переважно сім’ям військовослужбовців великого колективу 184-го Навчального центру. І, окрім Дня відкритих дверей, провели чергову, вже другу, «битву» між справжніми майстрами «ножів, друшляків, тарілок і сковорідок».

Участь у змаганнях взяло шість команд. Приєдналися їхні колеги з реберні «Під арсеналом», «Першої львівської грильової ресторації м’яса та справедливості», новояворівської «Дефіляди» та інші.

Як розповів один з організаторів змагань — командир навчального батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го Навчального центру підполковник Сергій Вовк, за дві години учасники змагань повинні були приготувати обід з супу з фрикадельками, рису з овочами, кручеників з чорносливом, фруктів і салату «Грецький».

Готували всі команди кухарів з однакового набору продуктів із каталогу, яким користуються у військових колективах, і за відповідними військовими нормами забезпечення.

«Оцінювали ми чимало критеріїв, починаючи від зовнішнього вигляду команд, дотримання санітарних норм під час приготування їжі та безпечних умов праці, дотримання часу на приготування, робоче місце кухаря і порядок на столах, — наголосив під час виголошення офіційних результатів конкурсу Ігор Поляруш з холдингу емоцій «!FEST».

У підсумку, за сумою балів перше місце посіла кухарська дружина «De Luxe Party Restaraunt», за ними з розривом лише в один бал команда 184-го Навчального центру. Армійців представляли: старші солдати Людмила Павлисько, Наталя Сєдова та солдат Владислав Докійчук. Третю сходинку посіли представники ресторації «М’яса та справедливості». Втім, перемогу святкували всі: команди-учасниці, гості свята, військовослужбовці і члени їх сімей, адже позитивні емоції переповнювали всіх.

«Наш захід цього разу мав більше соціальне спрямування. Ми хотіли, аби діти військовослужбовців побачили, де служать їхні батьки і матері, щоб вони більше часу провели зі своїми найріднішими людьми. Водночас такі кулінарні «битви» для військових кухарів дають змогу відчути себе спроможними до виконання завдань на рівні шефів та майстер-шефів відомих ресторанів Львова. Підняти свою планку і впевненість, що військовий кухар — це майстер своєї справи і він не гірший за цивільних, які працюють у престижних ресторанах. А для цивільних кухарів це можливість відчути дух змагання, досвід приготування їжі в польових умовах, на відкритому вогні, відчути, як готують наші військові кухарі в районі проведення операції

Об’єднаних сил без сучасного і високотехнологічного обладнання», — наголосив командир навчального батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го Навчального центру підполковник Сергій Вовк.

Наступну «битву» військових і цивільних кухарів планують провести 14 жовтня до Дня захисника України.

Львівська область.