Тоді невелика група народних майстрів представила власні вироби для нечисленних гостей цього заходу, виступали декілька фольклорних колективів.

Але свято прижилося, з кожним роком приваблювало до себе дедалі більшу кількість гостей. Тож проводилось щорічно. Рівняни звикли до того, що цього дня музейне подвір’я заповнюють представники різних напрямів народного мистецтва.

Щороку збільшується кількість і учасників свята, і його глядачів. Жителі обласного центру, гості міста приходять на «Музейні гостини», щоб не тільки помилуватись «народними шедеврами», а й придбати роботи знаних майстрів і початківців, насолодитися виступами різноманітних колективів.

Для багатьох майстрів сучасного декоративно-ужиткового мистецтва Рівненщини участь у цьому дійстві стала першою спробою представити широкому загалу власні доробки. Більшість учасників свята, побувавши тут вперше, надалі приїздять сюди постійно. У цьому році «Музейні гостини» відбулися утридцяте. Рівненське свято — ровесник незалежності України.

Олександр БУЛИГА, директор Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Фото надано автором.