Під час відвідання КПВВ «Гнутове» депутатами Національних зборів Французької Республіки.

Фото Оперативно-військового управління Східного регіонального управління ДПСУ.

Під час зустрічі іноземних гостей з міським головою Вадимом Бойченком було обговорено проекти, націлені на розвиток міста.

Маріупольський міський голова розповів про Стратегію розвитку до 2021 року, яка дозволила залучити іноземні інвестиції. Окрему увагу присутні приділили спільним проектам із Францією щодо будівництва водоочисного заводу та реконструкції Набережної. Вадим Бойченко поділився ініціативами, реалізація яких сприятиме подальшому розвитку Маріуполя. Серед них були названі будівництво аеропорту та об'їзної бетонної дороги.

«Сьогодні Маріуполь не має необхідної логістики, яка би сприяла більшим темпам розвитку, - сказав міський голова. - Аеропорт покращить інвестиційну привабливість та підвищить бізнес-активність. Уже є проект, проте необхідне політичне рішення на міжнародному рівні. Об'їзна дорога забезпечить сполучення металургійних комбінатів та морського порту, дозволить збільшити відвантаження металопродукції без шкоди транспортній інфраструктурі міста. Результат - збільшення економічного потенціалу всього регіону».

Також Вадим Бойченко розповів про важливість реконструкції Набережної, що сприятиме створенню туристичного кластеру та покращенню залізничного сполучення. Мета - знизити час перебування за маршрутом Маріуполь-Київ до 10 годин.

У свою чергу П'єр Персон та Едвард Мейор відзначили динамічність розвитку міста, успішне поєднання культурно-туристичної сфери з індустріальною.

«Франція продовжить підтримувати розвиток України та Маріуполя. Ми зацікавлені у встановленні партнерських відносин як між країнами, так і між містами. Готові сприяти налагодженню подібного діалогу», - заявив П'єр Персон.

Під час перебування на Донеччині гості з Франції відвідали КПВВ «Гнутове».

Виконувач обов'язків начальника Донецького загону полковник Сергій Лозінський повідомив іноземним гостям, що наразі рух громадян у межах гуманітарного дорожнього коридору блокується російсько-окупаційними військами. Водночас він запевнив, що в контрольному пункті перебуває достатня кількість прикордонників, котрі готові забезпечувати пропуск людей.

Депутат Національних зборів Франції П'єр Персон підкреслив: «Франція пишається героїзмом українців і переймається ситуацією, яка склалася». Французькі партнери запевнили, що докладатимуть усіх зусиль, які від них залежать, для успішного врегулювання становища на сході України.

Під час зустрічі гостей із Франції з керівництвом Маріупольської міської ради.

Фото прес-служби Маріупольської міської ради.