Він зазначив, що через пандемію торік зменшився потік туристів з України - їх приїхало близько мільйона. Але зараз туристичні агентства й курорти добре підготувалися до нового сезону й готові прийняти 1,5 мільйона відпочивальників з України без ризику для їхнього здоров'я.

Майже всі працівники туристичної галузі пройшли вакцинацію, а в готелях, ресторанах суворо дотримуються заходів, розроблених санітарною владою, повідомляє турецьке інформаційне агентство «Анадолу».

Алі Білір зауважив, що й Україна є дуже важливим напрямком для турецьких громадян, котрі виїжджають за кордон. За його словами, до пандемії туристи з Туреччини здійснили понад 217 тисяч поїздок до столиці України та інших міст. І за кількістю поїздок громадян Туреччини за кордон Україна вийшла на сьоме місце серед усіх країн. Представник асоціації зазначив, що цей «туристичний міст», налагоджений між двома країнами, слід постійно зміцнювати й пропонувати бажаючим нові туристичні продукти й напрямки, як у Туреччині, так і в Україні. Це слугуватиме справі подальшого поглиблення «давніх і дуже добрих відносин» між двома країнами.

Алі Білір подякував урядам двох країн за дуже важливу для розвитку туризму ініціативу - здійснювати взаємні поїздки лише за посвідченням особи. Цьому сприятиме й взаємне визнання Туреччиною та Україною сертифікатів про повну вакцинацію препаратами, затвердженими ВООЗ.