Законодавство у сфері публічних закупівель постійно змінюється. Тож у фахівців територіальних громад, які займаються цим напрямом, часто виникають труднощі. Як діяти у тій чи іншій ситуації в рамках закону — вони дізнавалися на семінарі-практикумі, який провели в залі Тячівської районної ради. Це перший такий захід, організований з ініціативи народного депутата України Василя Петьовки для представників територіальних громад Тячівського району.

Практикум провела експертка з більш як 20-річним досвідом роботи у сфері публічних закупівель, десять з яких — у Міністерстві економіки України, — Тетяна Колісник. Тривалий час фахівчиня працювала у департаменті публічних закупівель, входила до складу робочої групи, яка розробляла законодавство у цій галузі, постійно публікує статті з цієї тематики у пресі.

Насамперед учасників семінару привітали голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та заступник Тячівського міського голови Тіберій Мийсарош (на знімку справа наліво).

Під час п’ятигодинного навчання уповноважені спеціалісти та бухгалтери комунальних установ громад отримали чимало корисної інформації про види і процедури закупівель, особливості та «підводні камені» спрощених закупівель і відкритих торгів. Слухачі запевняють: такі заходи дуже актуальні і корисні, адже сфера закупівель стрімко змінюється. А такі заходи роз’яснюють норми законодавства стосовно того, як правильно їх планувати, як використовувати бюджетні кошти. За словами представників ОТГ, в роботі виникає чимало запитань, які потребують тлумачень фахівців. Тому висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до організації практикуму.

Учасники навчання сподіваються, що сама організація таких заходів матиме продовження, адже це та сфера, де весь час треба тримати руку на пульсі і підвищувати рівень знань.

Схожий семінар-навчання, також за сприяння народного депутата України Василя Петьовки, провели у готельному комплексі «Оленка» в Рахові для посадовців районної ради і ОТГ. Учасників семінару привітав Рахівський міський голова Віктор Медвідь, котрий наголосив на важливості заходу, аби в подальшому уникати помилок у роботі.

У заході взяли участь майже тридцять слухачів. Це — голови тендерних комітетів, уповноважені особи з публічних закупівель, спеціалісти фіні відділів освіти громад Рахівського району.

Усім учасникам навчання роздали теоретичні посібники, які в разі необхідності завжди будуть під рукою.

Слід наголосити, що виборців цих двох великих гірських районів — Тячівського і Рахівського — Василь Петьовка представляє у Верховній Раді України.

Закарпатська область.

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.