Голова облдержадміністрації Віталій Кім та голова облради Ганна Замазєєва підписали меморандум про співпрацю, який сприятиме економічному та соціальному розвитку області завдяки будівництву Тилігульської ВЕС. Як повідомила прес-служба облдержадміністрації, мета меморандуму — зміцнення співпраці між владою та бізнесом, аналіз найбільш актуальних питань соціально-економічного розвитку Миколаївської області, а також реалізація програм екологічного і соціального партнерства в регіоні.

«Цим меморандумом ми підтверджуємо прагнення об’єднати зусилля місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування та соціально відповідального бізнесу з метою побудови ефективного діалогу. Насамперед для розвитку Миколаївської області та покращення життя громади. Адже поява нового інвестора — це забезпечення додаткових податкових надходжень до бюджету та створення нових робочих місць, що сприятиме більш комфортному рівню життя у громаді», — зауважив Віталій Кім.

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва наголосила на тому, що залучення інвестицій та поява нових масштабних проектів є головними важелями розвитку регіону. Одним із напрямів співпраці з ДТЕК стане соціальне партнерство на територіях майбутньої вітростанції, у Коблівській і Березанській територіальних громадах. Першочергові соціальні проекти, що будуть реалізовані, стосуються реконструкції системи опалення і газопостачання Березанської центральної районної лікарні, ремонту фельдшерського пункту в селі Анатолівка та реконструкції систем водопостачання в селах Краснопілля й Анатолівка.

Тилігульська ВЕС почне генерацію електроенергії вже у 2022-му. В регіоні буде створено кілька сотень тимчасових і десятки постійних робочих місць. «Меморандум про співпрацю і будівництво нових потужностей Тилігульської ВЕС відкриває нові можливості для регіонального розвитку, оздоровлення економічного та соціального середовища. На національному та європейському рівні цей проект — крок до зменшення екологічного навантаження та внесок у виконання Україною зобов’язань щодо боротьби з глобальною зміною клімату», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. Інвестиції у будівництво становитимуть 18 мільярдів гривень. Потужність проекту Тилігульської ВЕС — 500 МВт, що сприятиме скороченню викидів діоксину вуглецю на два мільйони тонн щорічно.

Миколаївська область.

На знімку: сторони підписали меморандум про співпрацю.

Фото з відкритих джерел.