Довгоочікуване літо — пора відпусток і сімейного відпочинку. Ми поцікавились, як мешканці Житомирщини планують оздоровлюватися влітку і яким курортам віддають перевагу.

Ігор Кравчук, приватний підприємець, Житомир:

— Для нашої родини відпочинок — це святе. Тому, незважаючи на коронавірус та обмеження, ми збираємося в Грецію. Туди нас вабить клімат, природа і море. Ми вже відпочивали в Греції декілька років тому, і нам дуже сподобалось. Тому десь у серпні неодмінно вирушимо в подорож, щоб відволіктися від щоденних проблем і стресів.

Оксана Марченко, мама трьох дітей, Лугинський район:

— Торік старша донька їздила відпочивати з бабусею у Бердянськ. Я такої змоги поки що не маю, бо виховую маленьких дітей, є чимале господарство, город. Та й грошей на відпочинок через останні події у країні зібрала небагато, тому нинішнього літа будемо вдома, даватимемо лад господарству.

Ігор Латишев, спортсмен, Житомирський район:

— За цей рік я вже двічі був за кордоном на змаганнях і водночас відпочинку. Тому поки що відпочивати не збираюся. Раніше їздили з дружиною в Одесу, але цьогоріч у планах — Єгипет. Поживемо — побачимо.

Ольга Лукаш, продавець, Новоград-Волинський:

— У період карантину я влізла у великі борги. Тому мушу збирати гроші й віддавати позику. Діти поїдуть до родичів у Київ, там трохи відпочинуть, розвіються. А ми з чоловіком обійдемося походами на природу. Не до відпочинку нам нині.

Орест Кузьменко, таксист, Коростень:

— Плануємо вирушити родиною до сонячної Болгарії, бо я вже два роки обіцяю цю поїздку. Трішки заощадили грошенят, коронавірусні обмеження дещо пом’якшали, тож, думаю, вирушимо в подорож десь у липні.

Галина Остапенко, педагог, Житомир:

— Я віддаю перевагу відпочинку в Україні. Якщо все буде добре, то у серпні поїду до Одеси потягом. Зручно, вигідно й незабутньо.

Олег Куліш, держслужбовець, Житомирський район:

— Якщо все буде добре і з роботою, і в державі, то ми з друзями неодмінно відвідаємо Грузію. Але це буде не раніше жовтня, бо мушу працювати. Там ще не були, але кажуть, що в Грузії гарно й відносно недорого.

Оксана Овсієнко, пенсіонерка, Олевський район:

— Я отримую 2400 гривень пенсії. Маю низку хронічних хвороб, частину з цих коштів одразу віддаю в аптеці, щоб хоч якось жити. Про відпочинок я взагалі забула вже останні 30 років. Ще коли був живий чоловік, то ми їздили з ним у Крим, ото й усе було наше сімейне дозвілля. Нині збираю гроші, щоб придбати на зиму машину дров, тому навіть не думаю про відпочинок.

Борис Гаврутенко, водій автобуса, Житомир:

— Нам з дружиною цього року з нагоди ювілейної річниці подружнього життя діти придбали путівки до одного з санаторіїв у Трускавці. Раніше ми відпочивали у Денишах, Вінниці, Криму, на Закарпатті. Нині часи дещо змінились, зарплати мізерні, пенсії — також. А діти у такий спосіб дякують нам за те, що виростили їх гідними людьми, поставили на ноги. Тепер живуть і працюють із сім’ями у Чехії та Німеччині. Запрошують і нас до себе, але ми вже такі відстані долати не хочемо. Тому дякуємо дітям і Богу, що можемо хоч раз на рік поїхати до Трускавця. Це для нас справжнє свято!

Житомирська область.