Вчені мужі просять міністра негайно призначити вибори ректора, без якого заклад живе вже півроку. На думку колективу, процес хтось зумисне затягує.

Попередні вибори, призначені ще на 3 березня 2021 року, перенесли через карантин. З покращенням епідеміологічної ситуації Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки ухвалила рішення про скасування з 22 квітня 2021 року червоного рівня епіднебезпеки на території Чернівецької області.

А 1 червня 2021 року співробітники та студенти БДМУ провели конференцію делегатів трудового колективу, де вирішили звернутися по допомогу та підтримку до новопризначеного міністра, адже, на їхню думку, тільки в його компетенції допомогти колективу та студентам відповідно до закону обрати гідного керівника, який продовжуватиме традиції одного з найкращих вишів України.

Нині тривають випускні іспити, студенти захищають дипломні та курсові, паралельно проводиться організація вступної кампанії. А ректора, який би керував цими процесами, у виші немає. Тому в колективі виникла «незрозуміла атмосфера відносин, уже кілька разів змінено в. о. ректора вишу, ніхто не розуміє, чим це все має скінчитися, хто має взяти на себе відповідальність щодо вступної кампанії, адже, окрім співвітчизників, у виші навчаються студенти з інших країн, а це велика організаційна робота», — стверджують працівники університету. І припускають, що хтось може бути зацікавлений у зриві вступної кампанії.

Викладацький колектив та студенти університету мають велику надію, що за особистого втручання міністра все-таки буде ухвалено рішення якнайшвидше призначити вибори ректора.

Чернівецька область.