На знімку: Михайло Лаба (ліворуч) і Микола Дербак обговорюють подальші плани депутатської діяльності.

Усім зрозуміло, що означають якісні дороги для Закарпаття. Це — комфорт і безпека, розвиток туризму і зростання економіки. Протягом останніх двох років ситуація з оновленням автошляхів докорінно змінилася, адже вже належно відремонтовано сотні кілометрів. І тепер, у літню пору, роботи тривають практично повсюдно. «Серед них — і капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Синевир — Колочава — Буштино», — констатує народний депутат Михайло Лаба на своїй сторінці у Фейсбуці.

Парламентарій повідомляє, що, як і обіцяв жителям Верховини, спільно з депутатом обласної ради, директором національного природного парку «Синевир» Миколою Дербаком, домігся реалізації цього проекту. А передувала цьому значна робота. Ініціативу обранців підтримали в профільних комісіях обласної ради, а також голови облради і облдержадміністрації Олексій Петров і Анатолій Полосков. І ось  результат: розпочався ремонт з боку села Колочава в напрямку села Синевир.

«Це вкрай важливо для місцевих жителів і для тисяч мандрівників з усієї України та з-за кордону, адже в розпалі туристичний сезон, — каже Микола Дербак. — А ще в нас у Колочаві, в цьому дивовижному селі-музеї, 20 червня планується відкриття культурно-мистецького центру і фестиваль «Верховинське літо».

До речі, коли їдеш красивою дорогою, то тутешні краєвиди гір, панорама Вільшанського високогірного водосховища, мальовничі серпантини і впорядковані обійстя селян — усе піднімає настрій і засвідчує, що природа Карпат не поступається привабливістю Швейцарії.

Ужгород.

Фото з Фейсбуку.