Про це розповів представник ГО «Фабрика інвестиційних проектів», яка реалізує транскордонний проект «Green Wheels: екотранспорт майбутнього — сьогодні!» Євген Лукша.

Проектом передбачено створити належні умови для транскордонної мобільності людей і товарів. У тридцяти містах — по десять в Україні, Угорщині та Словаччині, за 50—100 км від кордонів, планується розвивати інфраструктуру для електромобілів, мережу зарядних станцій. За словами Євгена Лукші, на будівництво хабу біля Ужгорода вже підписано контракт. Планується створити 8 місць із функцією швидкого заряджання від сонячних панелей, 400 кв. м приміщення зі зручностями для подорожуючих: кафе, кімнатами відпочинку, ігровою для дітей тощо.
За розпорядженням очільника Ужгорода Богдана Андріїва, інформує прес-служба міськради, створена робоча група, яка напрацьовуватиме пропозиції щодо покрокового розвитку інфраструктури міста для електромобілів, зокрема, роботу над концепцією, яка би впорядкувала майбутнє розміщення мереж і зарядних станцій.