Хто консультує опозицію і як стабілізувати ситуацію в суспільстві, на прес-конференції розповіли народні депутати.

Зокрема, Олег Царьов (фракція Партії регіонів) заявив, що сьогодні протестні мітинги в центрі Києва та інших містах країни фактично спонсоруються десятками міжнародних організацій, зацікавлених у дестабілізації обстановки в нашій країні.

За його словами, сьогодні події на Євромайдані розвиваються за так званим «сербським сценарієм», коли наприкінці 90-х у Сербії були створені альтернативний уряд і місцеві органи влади, що закликали до скинення Слободана Мілошевича.

Він нагадав, що на Майдані вже сформоване Народне віче, яке пропонує своїх кандидатів у владу. «Ніхто не застрахований від нового соціального вибуху, і саме його очікують приблизно 240 іноземних політтехнологів, що консультують українську опозицію.

Протестувальників, зокрема, підтримують міжнародна благодійна організація «Фонд Сороса» та націоналісти з різних країн, а це є грубим втручанням у внутрішні справи України», — підкреслив він.

О. Царьов повідомив, що після його звернення в СБУ і МЗС зазначені в документі особи були оголошені персонами нон-ґрата, а тих, кого вдалося знайти, міграційна служба попросила залишити нашу країну протягом трьох днів. Також парламентарій планує проаналізувати, скільки грошей неурядові іноземні організації виділяють Україні. Збиратиме інформацію він з відкритих джерел.

Народний депутат Олександр Зубчевський (фракція КПУ) вважає, що питання спокою в суспільстві лежить аж ніяк не в площині масових вуличних виступів, а в проведенні консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

На його думку, єдиним виходом з нинішнього колапсу є ініційований Комуністичною партією всенародний референдум, де кожний громадянин зможе висловити власну думку щодо майбутнього держави.

Обстановка на Євромайдані в цілому та в українському суспільстві зокрема, за словами О. Зубчевського, загострюється з кожним днем. На площах уже лунають заклики до скинення уряду і насильства. А об’єднати наше суспільство може лише референдум.