Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради.

Мета програми — створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації молоді, її участі та інтеграції у суспільне життя, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості з урахуванням рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Загальний обсяг фінансування, що має бути передбачений на її реалізацію, становить понад 8 мільйонів 200 тисяч гривень. Проект програми внесений головою обласної державної адміністрації. Виконавчим комітетам міських, селищних, сільських рад рекомендовано розробити та затвердити відповідні місцеві програми на період до 2025 року.

ДОВІДКОВО

За даними соціологічного опитування ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області», проведеного у 2020-му, понад 67 відсотків молодих людей задоволені, що мешкають саме у Кіровоградській області. Майже 45 відсотків за можливості переїхали б жити в інше місто або навіть в іншу країну. При цьому майже половина молодих людей не має уявлення щодо можливості впливу на рішення органів державної влади та місцевого самоврядування.