«Одним із ключових завдань ремонту доріг у гірській місцевості є будівництво спеціальних підпірних стінок, — поділився своїми думками у Фейсбуці голова облдержадміністрації Анатолій Полосков. — Закарпаття у ТОПі серед усіх регіонів країни за кількістю та розмірами укріплювальних конструкцій. На найдовшому маршруті області Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів зводять понад два кілометри підпірних стінок».

Найдовшу і найвищу таку конструкцію в Україні прокладають уздовж річки Тиса на Рахівщині між селами Ділове та Луг. Її довжина становитиме понад 820 метрів. Зведення підпірних стінок та відновлення дорожнього покриття траси державного значення Н-09, що з’єднує три західні області — Закарпатську, Івано-Франківську та Львівську, здійснюють у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Покращуємо логістику Закарпаття та зшиваємо Україну новими і якісними дорогами, які до того ж будуть захищені від зсуву ґрунтів та обвалів», — запевняє очільник облдержадміністрації.

Фото надано прес-службою ОДА.