Захід відбудеться 20 червня. Роман у новелах письменниці став «Книгою року ВВС-2020».

Дія відбудеться у Літературному целанівському центрі на вулиці Ольги Кобилянської. Модератором виступить письменник Максим Дупешко.

Книжка «12 сезонів жінки» вийшла у співпраці «Видавництва 21» та Літературної агенції OVO рік тому і мала бути презентована під час «Книжкового Арсеналу», який через пандемію не відбувся. Але восени 2020-го письменниця активно просувала видання у Німеччині та Швейцарії, всюди збираючи доволі великі аудиторії, адже ті розмови, до яких спонукають її тексти, актуальні та важливі. Тепер прийшла черга Чернівців.

«Мені хотілося написати відверту, чесну та сміливу книжку про те, що присутнє в нашому суспільстві, але не всі готові це визнавати чи про це говорити... Ідея створити саме таку книжку прийшла якось сама собою, були написані деякі історії про жінок, і потім я вирішила їх об’єднати в такий собі маніфест, присвячений сучасній жінці, показати, з якими непростими життєвими ситуаціями ця жінка стикається і наскільки різними та суперечливими вони можуть бути», — розповіла Ксенія Фукс.

Роман «12 сезонів жінки» складається із 12 новел, об’єднаних між собою головними персонажами, але не пов’язаних хронологічно. Імена героїням письменниця підібрала так, щоб перша літера імені відповідала першій літері назви місяця.