Проте розвиток громади залежить не від цього, а від того, чи є тут господар, чи люди зацікавлені у розвитку населених пунктів. 

Старосільський сільський голова Михайло Кузьмич — з місцевих, знає проблеми сіл і поступово їх вирішує. Не соромиться стукати в чиновницькі обласні кабінети, аби допомогли. Ось і зараз гостро стоїть проблема добудови школи, бо Старе Село — багатодітне (такий статус у 90 відсотка сімей). Нині тут більше тисячі учнів, школа стала «тісною». Старосільські мами мріють про дитсадок, якого в селі нема, тоді як тут більше 600 дошкільнят. І без допомоги держави цих проблем не вирішити.

Прикуповує при можливості техніку сільрада для своїх комунальних підприємств, побудували та ввели в дію пекарню при КП «Благоустрій», тож мають завжди свіжий хліб, запрацював тут і ЦНАП, заклали комунальну ягідну плантацію... Одне слово, місцева влада не сидить без діла.

У цьому переконався народний депутат України минулого скликання, а нині депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії облради з питань будівництва та розвитку інфраструктури Василь Яніцький, побувавши на згаданих об’єктах у Старому Селі. Принагідно вручив Старосільському сільському голові Михайлу Кузьмичу Грамоту Верховної Ради України (на знімку).

Михайло Кузьмич обговорив з депутатом ряд важливих питань стосовно подальшого розвитку Старосільської громади та перспективи залучення для цього коштів з обласного бюджету.

Фото надано сільрадою.