Голова Ольгопільської ОТГ Микола Савченко, лікар Вікторія Вовкодав, керівник агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич та інженер фірми Надія Тимошенко (зліва направо).

— На засіданні правління порадилися і вирішили підтримати медиків, — розповів «Голосу України» керівник агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич. — Так само колективно приймали рішення про відновлення сільського медичного закладу. Якщо держава не зуміла його врятувати, то ми це зробили. Після ремонту медики отримали такі умови, якими можна похвалитися перед приватними клініками у Вінниці чи Києві. Нині продовжуємо роботи з облаштування території лікарні. Радію з того, що вдалося зберегти будівлю царської лікарні. Її гарна архітектура є окрасою нашого населеного пункту. Найголовніше те, що люди мають можливість отримати меддопомогу у себе в селищі.

Дві квартири для лікарів купили у двоповерховому восьмиквартирному будинку. В обох зробили капітальний ремонт, придбали сантехніку також за кошти сільськогосподарського підприємства.

Дитячий лікар Світлана Зінчук у телефонній розмові не приховувала радості від того, що тепер має власне житло. Каже, навіть не віриться, що у наш час лікарям можуть робити такі подарунки.

Навпроти її помешкання на другому поверсі — двері квартири колеги сімейної лікарки Вікторії Вовкодав. У пані Вікторії радість ще й від того, що місяць тому вона вийшла заміж. Кращого подарунка, як власне житло, молодій сім’ї годі бажати. Крім побажання щастя і злагоди у їхньому сімейному житті.

Саме цього найбільше зичив керівник місцевої агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич, вручаючи ключі. Разом із ним новоселів вітали керівник Ольгопільської ОТГ Микола Савченко та інженер з охорони праці агрофірми Надія Тимошенко.

Третя квартира вже підготована і навіть умебльована. Вона розміщена у будівлі лікарні. В ній має оселитися випускник Вінницького медичного університету імені Пирогова, який очолить Ольгопільський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Ще більше коштів агрофірма «Ольгопіль» витратила на ремонт приміщення лікарні. У 1913 році тут розташовувалася царська повітова лікарня. У наші дні будівля почала занепадати. Агрофірма викупила її, зробила капітальний ремонт і так зберегла для громади медзаклад. Тепер будівлю не впізнати. Дехто з мешканців селища спеціально приходить подивитися, що «зробив Каленич з лікарнею».

Фото з Фейсбук-сторінки агрофірми «Ольгопіль».