За даними, отриманим з міністерства охорони здоров'я, за останній тиждень підтверджені випадки зараження знизилися на 97 відсотків. Це сталося і завдяки тому, що 45,2 відсотка громадян отримали першу дозу щеплення від коронавірусу, а повну вакцинацію двома дозами вже пройшла майже третина населення Словенії. 

Прес-секретар уряду Майя Братуш наприкінці минулого тижня офіційно повідомила, що епідемія коронавірусу в країні закінчилася.  «Епідеміологічна ситуація в Словенії сприятлива. Ми дякуємо всім, хто дотримувався сурових заходів безпеки, а також тим, хто наважився пройти вакцинацію», -- заявила вона. Але попередила, що частина протиепідемічних заходів продовжують діяти. Це -- обов'язкове носіння масок у закритих громадських місцях і дотримання запропонованої соціальної дистанції. Перестраховка пов'язана з тим, що в медичних закладах країни на лікуванні перебуває 122 особи, з яких 40 -- підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Їхній стан не викликає занепокоєння, бо лікування проводиться за виробленою схемою. 

Керівник епідеміологічної служби країни Метью Логар повідомив, що Європейський центр з контролю за захворюваннями переніс Словенію з «червоного» списку країн за рівнем безпеки до «помаранчевого».