Загальну суму конкурсу збільшено на один мільйон гривень порівняно з минулорічним показником. Четвертий рік поспіль обласна влада фінансово заохочує земляків до відкриття власної справи, створення нових робочих місць. Особливістю конкурсу є те, що в ньому можуть брати участь тільки підприємці-початківці.

За час існування конкурсу стартову фінансову допомогу на реалізацію бізнес-планів отримали 107 підприємців. Загалом їм виплачено 4,4 млн грн.

Прийом заявок на участь у цьогорічному змаганні триває до другого липня. Їх можна надіслати в онлайн-форматі. Умови конкурсу є на сайті обласного департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

Після завершення прийому заявок для учасників проведуть низку семінарів і консультацій з підготовки до написання та оформлення бізнес-планів. На заключному етапі, що триватиме з другого по 15 серпня, комісія визначить кращі бізнес-проекти і назве авторів.

Директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Мережко розповів, що у нинішньому році перевага надаватиметься бізнес-ідеям підприємців з сільської місцевості. Про це організатори повідомили в умовах конкурсу.