На підприємстві переконані, що його прийняття посприяє розв’язанню багатьох проблем. Зокрема, стабілізує фінансове становище та надасть можливість для збільшення статутного капіталу для поповнення власних обігових коштів у 2021 році на суму 2200 млн грн. Акцію тимчасово зупинили в очікуванні результатів наради в Міненерго.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець за підсумком наради, реорганізація «Схід ГЗК» має відбутися шляхом передачі управління НАЕК «Енергоатом». Поки що вирішення питання перебуває на етапі отримання відповідних висновків Міністерства фінансів та рішення Кабінету Міністрів. Тобто, як зауважує М. Волинець, питання залишається відкритим на стадії розгляду та напрацювання рішень.

«Не мають високопосадовці, які вчасно та у повному обсязі отримують зарплати, відповіді на запитання щодо подальших розрахунків з трудовим колективом ДП», — стверджує лідер профспілки гірників. — А адміністрація підприємства не має бачення стабілізації зарплатних виплат п’ятитисячному колективу ані по авансу, тим більше по зарплаті».

Фото зі сторінки Михайла Волинця у Фейсбуці.